Az RZF500 Ökumenikus Fesztiválkórus koncertje - énekrend

Az idén „ismét kinyitjuk a kapuinkat”, és minden keresztyén/keresztény felekezet énekeseit, sőt világi énekkarokat is meghívunk a Nemzeti Múzeum lépcsőjére. Az idén is református, baptista és evangélikus énekeket, illetve összetartozásunkat és nemzettudatunkat erősítő világi énekeket illesztettünk a programba.

Május 28-án szombaton 17 órakor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén kerül sor az „RZF 500 ÖKUMENIKUS FESZTIVÁLKÓRUS” énekszolgálatára, és ÖKUMENIKUS IGESZOLGÁLATRA, melyre minden énekkart, de egyének jelentkezését is várjuk. Az énekek és a kórusművek kíséretét rézfúvós együttes látja el. A kora esti énekszolgálat összpróbája 14:30 órakor kezdődik a LÓNYAY Utcai Református Gimnáziumban (bejárat: Bp. IX. Kinizsi u. 1-7.)!

KÉRJÜK NYOMTASSÁK KI, ÉS TEGYÉ FEKETE MAPPÁBA!!!

Ha az énekkarnak (egyéni énekesnek) problémát jelent a többszólamú művek megtanulása, akkor a többszólamú énekben csak a fődallam éneklésével is részt lehet venni.

***

A Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekelt eddigi műsor gerince az idén sem változik. Főleg az első rész bővült – az ökumenikus nyitás és saját református énekkincsünk bővítésének érdekében – néhány német illetve angol dallam bevételével. Utóbbiak református gyűjteményben még nem láttak napvilágot.

Úgy gondoljuk, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, ezen a történelmi helyen állva különleges hangsúlyt és színezetet kaphat az istendicsőítés és hitvallás, ezért a történelmi-nemzeti énekblokkot változatlanul hagytuk.

Bódiss Tamás művészeti vezető

Dokumentum letöltése