Gyárfás István Trió

GYÁRFÁS ISTVÁN TRIÓ

Gyárfás István (Gyafi) több, mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik.
Korábban öt lemezük jelent meg (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance és Old Amsterdam), olyan szólisták közreműködésével, mint Deseő Csaba, Fábián Juli, Fekete István, Regős István, Szalóky Béla, Tűzkő Csaba, Winand Gábor vagy az amerikai szaxofonos, Big Red Ron. Legújabb, a napokban megjelent lemezük ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel “Cartoon Jazz” címmel.
Számos magyar és külföldi fesztiválon szerepeltek nagy sikerrel, többször turnéztak Kenyában és Indonéziában is.
Olyan külföldi szólistákkal játszottak együtt, mint Joe Murányi, Carol Cass, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu, Kim Hutchcroft vagy Herbie Mann.
2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év jazz gitárosának a jazzma.hu, a legrangosabb magyar jazz-szaklap olvasói, 2014-ben és 2015-ben pedig ugyanott a kritikusok szavazásának győztese lett. 2016-ban a kritikusok, az olvasók és a jazz-muzsikusok egyaránt őt választották az év gitárosának.
Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.

A trió tagjai:
Gyárfás István - gitár
Oláh Zoltán - bőgő
Cseh Balázs – dob